Srijeda, 28.02.2024.
Zijad Lugavić
FOTO: J. Bojić

SDP pobjedu u Tuzli proslavio vatrometom: Lugavić odgovorio uživa li podršku SDA

Nakon što su u Gradskom odboru Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzla proglasili pobjedu Zijada Lugavića u utrci za gradonačelnika, prvi put se obratio i čovjek koju je na čelnoj poziciji grada soli naslijedio svog stranačkog kolegu Jasmina Imamovića.

- Podrška koja mi je data je velika obaveza za mandata do 2024. godine. Moj tim i ja već sutra krećemo u realizaciju ciljeva, a ima ih oko 60 ukupno. Sigurno ćemo uraditi i više od onoga što smo obećali - rekao je Lugavić.

U Tuzli je danas zabilježena mala izlaznost. Od oko 111 hiljada birača glasalo je 25.380 ili 23,14 posto, a Lugavić je rekao da je to za SDP bilo očekivano.

- Analizirajući dosadašnju izlaznost u gradovima koji su ranije imali vanredne izbore, vidjeli smo da je izlaznost oko 50 posto u odnosu na redovne izbore i tako se i kod nas dogodilo - rekao je Lugavić.

Na pitanje da li uživa podršku i Stranke demokratske akcije (SDA), koja na ovim izborima nije imala kandidata za gradonačelnika Tuzle, Lugavić je rekao "da uživa podršku više od 12 hiljada građanki i građana Tuzle".

Lugavićeva pobjeda proslavljena je vatrometom ispred stranačke centrale u Tuzli.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh