open-navfaktor-logo
search
Proslava
Abdulah Skaka za Faktor: Dočeka Nove godine će biti sa ili bez Kantona
Nažalost, ne postoji kvalitetna i dobra komunikacija između Grada Sarajevo i Kantona Sarajevo. Meni je jako žao zbog toga, ali uz pomoć lokalnih zajednica i lokalnih načelnika koji nas prate, Sarajevo će imati novogodišnji doček kakav zaslužuje, kaže Skaka
16.09.2019. u 20:08
get url
text

- Sa Kantonom Sarajevo ili bez njega Grad Sarajevo će organizirati novogodišnji doček na otvorenom - kaže za Faktor gradonačelnik Abdulah Skaka.

Posljednjih sedmica pojavile su se priče da u glavnom gradu BiH neće biti organizirana centralna novogodišnja proslava, ali je Skaka to sve demantirao.

- Grad Sarajevo već dugi niz godina organizira doček Nove godine, a posebno su zabilježene ove tri posljednje proslave kada smo od Sarajeva napravili centar regije. Ono što obećavamo svim Sarajlijama jeste da će imati pravi spektakl i pozivamo ih da i ove godine dočekaju Novu godinu na otvorenom. Nažalost, ne postoji kvalitetna i dobra komunikacija između Grada Sarajevo i Kantona Sarajevo. Meni je jako žao zbog toga, ali uz pomoć lokalnih zajednica i lokalnih načelnika koji nas prate, Sarajevo će imati novogodišnji doček kakav zaslužuje. Okrenuli smo se prema tržištu i sve ćemo organizirati uz pomoć kompanija i privrednih subjekata kojima je interesantno da budu dio projekta. Mi smo osigurali finansijska sredstva za organizaciju novogodišnje proslave. Spektakularan doček će biti organiziran sa Kantonom Sarajevo ili bez njega. Meni bi bilo drago da se pozitivan trend nastavi. Tu smo dobru priču započeli zajedno sa Kantonom Sarajevo i ako budu dio priče, bit će još bolje. Ono što obećavamo jeste da će ovo biti najbolje organizirana Nova godina do sada – ističe Skaka i dodaje da su u planove za proslavu ubacili dodatne sadržaje i nekoliko novih lokacija u više sarajevskih općina.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.