open-navfaktor-logo
search
Dugovi
Aeorodrom Sarajevo: Radi se na rješavanju problema s kompanijom FlyBosnia
Zbog finansijskih problema, prema našim saznanjima, kasni se i s ispunjavanjem obaveza prema radnicima, a nekima su se navodno, i "zahvalili na saradnji"
11.10.2019. u 22:52
get url
text

Aviokompanija FlyBosnia, prema neslužbenim informacijama, u sve je većim problemima. Putnici koji se odluče putovati njihovim avionima, kako saznajemo, nemaju čak ni obrok tokom leta.

Navodno, FlyBosnia ne koristi više usluge keteringa koje pruža Međunarodni aerodrom Sarajevo, s obzirom da im je to "preskupo", a drugog dobavljača, zbog aerodromskih pravila, ne mogu angažirati.

Osim za ketering, FlyBosnia Sarajevskom aerodromu duguje i za pružanje drugih usluga, a dug je, prema informacijama koje su procurile u javnost, premašio milion maraka.

Zbog finansijskih problema, prema našim saznanjima, kasni se i s ispunjavanjem obaveza prema radnicima, a nekima su se navodno, i "zahvalili na saradnji".

Sve ove informacije pokušali smo prethodnih dana provjeriti u kompaniji, ali na njihov broj telefona niko se nije javljao, niti su odgovorili na naš upit upućen mailom.  

O problemima koje imaju u saradnji sa kompanijom FlyBosnia ne otkrivaju mnogo ni u upravi Aerodroma.

- Ne možemo vam u ovom trenutku, posebno u fazi intenzivnih aktivnosti obje strane na sveobuhvatnom razrješenju svih međusobnih odnosa, a posebno u segmentu pružanja i naplate usluga, dati tražene informacije – rečeno nam je iz kabineta direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armina Kajmakovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.