Aerodrom Zagreb pretekao je Prištinu kako bi se pozicionirao kao treći najprometniji u bivšoj Jugoslaviji. Aerodrom u Beogradu na prvom je mjestu sa više od 4,6 miliona putnika, dok je na drugom mjestu aerodrom u Splitu sa više od 2,8 miliona putnika.

Aerodrom u Zadru ove godine je primio više od milion putnika, prvi put u svojoj historiji. Tako je postao četvrti aerodrom u Hrvatskoj koji godišnje ima više od milion korisnika.

Aerodrom u Ljubljani očekuje snažan četvrti kvartal i vjerovatno će opsluživati ​​blizu milion korisnika ove godine, u odnosu na prvobitno predviđenih 880.000.

- Uspješna ljetna sezona vratila je putnike na ljubljanski aerodrom. Broj aviokompanija koje povezuju Sloveniju sa svijetom ponovo je dostigao vrijeme prije pandemije, a to je 12. Kako se saobraćaj nastavlja oporavljati, nadamo se da ćemo se do kraja godine približiti milionu obrađenih putnika - saopćeno je s ljubljanskog aerodroma.

Aerodrom u Sarajevu je na sedmom mjestu sa više od 1,2 miliona putnika, a aerodrom u Mostaru na pretposljednjem sa svega 10.706 putnika. Posljednji je aerodrom u Mariboru sa 3.540 opsluženih putnika ove godine.