Srijeda, 24.02.2021.

Francuska

Akrobatski letovi oduševili publiku u Parizu

Paris Air Showu

Ujedno, ovo je bila prilika i za predstavljanje najsavremenijih letjelica i dostignuća u svijetu avijacije pa su tako predstavljeni helikopter Airbus H160, avion francuske vojske Airbus A400M, avion Douglas C-47, Dassault Falcon 8X, Douglas C-53 i drugi

Na 53. "Paris Air Showu" svoje umijeće predstavio je i akrobatski tim Zračnih snaga Francuske "Patrouille de France".  Sajam avijacije se održava na aerodromu Le Bourget, a tom prilikom pariska publika ostala je oduševljena manevrima, preciznošću i koordinacijom akrobatskog tima.

Pored toga, umijeće su pokazale i francuske pilotkinje Aude Lemordant i Catherine Maunoury čija je izvedba i kontrola letjelice tokom akrobatskih letova publiku ostavila bez daha.

Ovo je bila prilika i za predstavljanje najsavremenijih letjelica i dostignuća u svijetu avijacije pa su tako predstavljeni helikopter Airbus H160, avion francuske vojske Airbus A400M, avion Douglas C-47, Dassault Falcon 8X, Douglas C-53 i drugi.

Ovogodišnji sajam još je jednom okupio eksperte iz globalne industrije koji su razmjenjivali mišljenja o najnovijim tehnološkim dostignućima. Prva četiri dana bila su predviđena za stručnjake, dok je posljednja tri dana bio otvorena za publiku. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh