open-navfaktor-logo
search
Po anonimnoj dojavi
Alagić: Krenuli smo da glasamo, a zatim smo pretrpjeli teror od strane MUP-a RS-a
Rusmir Alagić krenuo je, kako kaže, sa svojom suprugom i dvogodišnjim djetetom na područnu jedinicu Čelić kako bi glasali gdje su zaustavljen od strane policije RS-a te odvedeni u stanicu.
02.10.2022. u 22:11
get url
text

- Maltretirani smo, moja supruga je pokrivena, ja imam tu bradu. Držali su nas do 19 sati, pretresli su nam automobil. Zatim su nas vratili u Koraj, tu imamo neki stan. Uslijedio je pretres stana. Pretrpjeli smo teror od strane MUP-a RS-a – započeo je on i dodao:

- To je maltretiranje, ponižavanje,... Ostvaren je i fizički kontakt od strane jednog  inspektora prema mojoj supruzi. Ugurao ju je u stanicu.

Kako navodi Alagić, nakon pretresa automobila rečeno je da supruga i dijete mogu otići, a da će on biti zadržan.

- Kada je supruga sjela u automobil dva policajca su stala iza i rekla da ne može ići. Onda su je fizički ugurali da uđe u stanicu. Djete joj je bilo u naručju, proveli su u stanici više od 3 sata. Potom su nas službenim vozilom odvezli na područje Koraja gdje su izvršili pretres stana. Onda nikom ništa, jer naravno da nisu ništa našli. Mi smo ugledni građani. Supruga je prosvjetni radnik – ispričao je Alagić za Faktor.

Privedeni su, dodaje on, po anonimnoj dojavi.

- Da sam ja došao sa putničkim motornim vozilom marke Opel na benzinsku pumpu SAS. Tu sam se naoružao i opasao dinamitom i krenuo prema Zvorniku u napad na policijsku stanicu. Oni nas zaustavljaju na sasvim drugoj strani, u Čelićima i to sa automobilom marke Golf koje je u vlasništvu moje supruge – naveo je te dodao:

- Ja sam godinama u stranci SDA, aktivista sam. Svi suznali gdje idem i šta idem, objavio sam i na Facebooku da idem da glasam

Na kraju je Alagić poručio kako će slučaj prijaviti nadležnim organima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.