Granična policija BiH

Albanac iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 17 migranata

Objavljeno: 04.10.2018. u 14:51

Službenici Jedinice granične policije Gorica 3.10.2018. godine spriječili su krijumčarenje 17 osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku

Migranti i Albanac koji ih je vozio, uhvaćeni su na ovom prijelazu

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima 16 migranata je izjavilo da dalazi iz Irana i jedan iz Iraka. Otkriveni su prilikom granične kontrole Mercedesa Vito, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao V. A. (1978.), državljanin Albanije, koji je, prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje ljudi“. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Sirijac pokušao ući u BiH s krivotvorenim dokumentom 

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 3.10.2018. pregledom pasoša državljanina Sirije A.M. (1971.) otkrili su krivotvorenu putnu ispravu kojom je pokušao ući u BiH. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krivotvorenje isprave", A.M.  lišen je slobode i predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. Krivotvoreni dokument je privremeno oduzet.

Lišeni slobode zbog teških krađa

Službenici JGP Orašje 3.10.2018. prilikom izlaska iz BiH na MGP Orašje lišili su slobode D.M. (1985.). Utvrđeno je da državljanina BiH i RH potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnih djela "teška krađa“ i "ugrožavanje sigurnosti“. Istoga dana, pri ulasku u BiH na MGP Brod lišen je slobode bh. državljanin A.K. (1986.), jer ga potražuje Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela "teška krađa". Predati su službenicima Sudske policije Odžak. 

 

 

                                                                                                         

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije