open-navfaktor-logo
search
Derbi 17. kola
Amar Osim optimističan pred Zrinjski, otkrio i zašto
Fudbalere Željezničara poslije uvjerljive pobjede na gostovanju kod Mladosti (4:0) očekuje mnogo teži ispit.
01.12.2020. u 10:33
get url
text

Izabranici Amara Osim u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod Zrinjskog.

- Ispade da ove godine bolje igramo s dobrim protivnicima. Definitivno Zrinjski spada u red najboljih protivnika. Dodatna povoljna stvar je što igramo u Mostaru jer je tamo sad puno bolje vrijeme nego kod nas s obzirom na to da je već decembar i realno je već hladno i tereni su gadni za igrati - kazao je Osim.

Situacija na tabeli nakon 16. kola povoljnija je za Plave, a svjestan je toga i njihov šef stručnog štaba.

- Mi smo nakon pobjede u zadnjem kolu kojom smo, uz kombinaciju rezultata ostalih ekipa, poboljšali svoj neću reći plasman i poziciju, ali situaciju na tabeli i imamo priliku protiv Zrinjskog da napravimo dobar rezultat i dodatno učvrstimo svoju poziciju i dodatni saldo - naglasio je strateg tima sa Grbavice.

Dobar rezultat na stadionu Pod Bijelim brijegom odlično bi došao njegovim izabranicima, tvrdi Osim.

- Također i da Zrinjskog, koji nam je konkurent za najviši plasman, u slučaju dobrog rezultata, ostavimo iza sebe bila bi velika stvar. Naravno i Zrinjski ima svoje planove. Igraju kući, gdje su uvijek favoriti koliko god to zvučalo kao fraza, ali jesu jer su dovoljno dobri da mogu tako reći - kazao je Osim te dodao:

- Mi smo skoro kompletni. Nije nam loša situacija s igračkim kadrom i očekujem dobru utakmicu kao što su posljednje utakmice protiv Zrinjskog bile u Mostaru. Optimisti smo, opet kažem najviše zbog toga što smo ove godine fakat solidno igrali s jakim protivnicima bez obzira na to je li to na Grbavici ili na strani. Uglavnom smo bili na nivou kada je igra u pitanju i na tome baziram svoj optimizam pred meč sa Zrinjskim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.