open-navfaktor-logo
search
Optužen za teški napad
Američka policija uhapsila osumnjičenog za pucnjavu u školi u Teksasu
Američka policija je uhapsila osumnjičenog za pucnjavu u srednjoj školi Timberview u gradu Arlington u državi Teksas u srijedu u kojoj su četiri osobe povrijeđene, javlja Anadolija.
06.10.2021. u 22:46
get url
text

Pomoćnik načelnika policije Arlingtona Kevin Kolbye rekao je da je policija utvrdila da je pucnjava izbila tokom sukoba učenika i druge osobe u učionici.

VEZANI TEKST - U pucnjavi u školi u Teksasu povrijeđene četiri osobe, policija identificirala osumnjičenog

Osumnjičenog je identifikovao kao Timothyja Georgea Simpkinsa, osamnaestogodišnjeg Afroamerikanca, za kojeg policija vjeruje da je sa mjesta događaja pobjegao automobilom.

Policija je saopćila da je Simpkins u međuvremenu priveden "bez incidenata" i optužen za više tačaka teškog napada vatrenim oružjem.

Kada su u pitanju povrijeđeni, jedna osoba je imala lakše povrede i odbila je liječenje, a tri osobe prevezene su u lokalnu bolnicu. Lokalna podružnica CBS News objavila je da je petnaestogodišnja žrtva u kritičnom stanju.

Iz Policijske uprave Arlington saopćeno je da je većina učenika iz škole prevezena u obližnji centar za scenske umjetnosti, gdje ih preuzimaju porodice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.