open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Amir Spahić novi pomoćni trener U-19 reprezentacije BiH
Amir Spahić, trener pionira Slobode, novi je pomoćni trener U-19 selekcije BiH.
07.02.2023. u 09:57
get url
text

Spahić će tako nakon više od tri godine rada u našoj U-17 nacionalnoj selekciji u budućnosti biti dio stručnog štaba U-19 reprezentacije BiH. Radit će uz selektora Maria Ivankovića i sigurno da će svojim iskustvom i znanjem doprinijeti napretku i razvoju ove selekcije.

- Drago mi je što su u savezu prepoznali moj dugogodišnji kvalitetan rad. Nakon što sam radio u U-17 selekciji, prekomandovan sam u U-19 selekciju, što smatram zaista jednim iskorakom u karijeri. Nadam se nastavku dobrih rezultata koji su bili u prethodnoj selekciji. U-17 reprezentaciji želim sreću i plasman na Evropsko prvenstvo - istakao je Amir Spahić.

Spahić je dosada u karijeri kao trener Slobodinih pionira dva puta osvajao državno prvenstvo BiH. Predvodio je juniore do finala Kupa BiH gdje nažalost nisu uspjeli osvojiti trofej, a čak tri puta su završili kao drugoplasirani tim omladinske U-19 Premijer lige BiH.

Prethodne sezone bio i šef stručnog štaba prvog tima Slobode, a trenutno radi kao trener U-15 selekcije, s kojom ga uskoro očekuje nastavak domaćeg prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.