open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Sarajevo
Amir Zukić i ostali: Završen dokazni postupak
Ulaganjem dodatnih materijalnih dokaza odbrane okončan je dokazni postupak u predmetu protiv sedmerice optuženih zbog zloupotreba pri zapošljavanju u javnim preduzećima, a završna riječ Tužilaštva Kantona Sarajevo zakazana je početkom maja.
11.04.2022. u 15:21
get url
text

Sutkinja Tanja Curović je, prije ulaganja dodatnih materijalnih dokaza odbrane Amira Zukića, navela da se Tužilaštvo izjasnilo o prijedlogu dopune dokaznog postupka na način da mu se protivi.

Curović je kazala advokatu Ahmedu Žiliću da je ovim prijedlogom unio konfuziju, s obzirom na to da se neki od dokaza ponavljaju, dok za druge nije jasno na šta se odnose. Nakon toga je sutkinja Curović tražila od branioca da se očituje na svaki predloženi dokaz.

Neki od dokaza su prihvaćeni i uvršteni u sudski spis, dok su drugi odbijeni. Također za dio dokaza se utvrdilo da su ranije uloženi, a od nekih dokaza je odbrana i odustala.

- Proglašavam da je dokazni postupak završen - rekla je sutkinja Curović, zakazavši izlaganje završne riječi Tužilaštva za 9. maj.

Zukiću se sudi zajedno sa Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Esedom Džananovićem i Asimom Sarajlićem. Oni su optuženi za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zloupotrebu položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Suđenje im je počelo u maju 2017. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.