U pucnjavi u Amsterdamu ubijen je vlasnik picerije Goran Savić (49), a teško ranjen Jovan Đurović, inače brat pokojnog Luke Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Pucnjava se odigrala u piceriji, a radnik jednog od susjednih lokala kaže da ga je šef pozvao rekavši da je izbila pucnjava.

- Rekao mi je da ranjeni leže na zemlji i da je jedan od njih naš komšija, vlasnik picerije. Dok sam stigao, čuo sam da je umro - dodao je.

Šta se sve dešavalo uoči pucnjave nije još poznato. Sat prije ubistva, Savić, za kojeg kažu da je do prije nekoliko godina živio u Nišu, je sjedio u lokalu i pio kafu. U jednom trenutku, muškarac je ušetao u lokal i zapucao.

- Upucao je vlasnika picerije. Naš kuhar je u prvi mah pomislio da nije neko u kuhinji nešto ispustio, a onda je shvatio da su to bili pucnji. Jedan muškarac je istrčao napolje vrišteći - rekao je menadžer obližnjeg lokala.

Jedan od svjedoka kaže da je Savić upucan u grlo pred ženom.

Drugi pak kažu da je Savić, inače Đurovićev prijatelj, kada je vidio naoružane napadače, skočio ispred Đurovića kako bi ga svojim tijelom zaštitio od metaka!

- Skočio je ispred njega kao ljudski štit - rekao je jedan od očevidaca.

Dva mladića koja su biciklima prolazila tom ulicom čula su pucnje.

- Vidjeli smo čoveka kako leži na zemlji okružen grupom ljudi. Svi su bili šokirani - rekao je jedan od njih.

Nedugo nakon pucnjave uhapšen je jedan osumnjičeni, a za drugim se traga.