open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Livnu
Asocijacija mladih SDA dobila novi saziv sekretarijata
Delegacija rukovodstva Asocijacije mladih SDA BiH jučer je posjetila Livanjski kanton i lokalne podružnice ove političke organizacije.
04.07.2021. u 20:14
get url
text

Svečana sjednica održana je u Velikoj sali BZK Preporod Livno. Tom prilikom su se prisutnim obratili Šerif Šehić predsjednik Kantonalnog odbora AM, Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao i predsjednik KO SDA Livanjskog kantona dr. Hikmet Hodžić.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Haris Šabanović zahvalio se domaćinima te je u svom obraćanju uz problematiku aktualne političke situacije naglasio i važnost djelovanja SDA na čitavom teritoriju domovine te posebno istakao dosadašnje djelovanje u Livnu kao urnek dobre prakse.

Također, održana je i sjednica Predsjedništva AM SDA BiH na kojoj je donesen niz zaključaka te izvršen izbor novog saziva sekretarijata ovog organa. Dr. Malik Ejubović će u budućnosti obnašati dužnost sekretara AM SDA BiH, dok su za članove Sekretarijata imenovani Tarik Halilbegović i Alaudina Boškailo.

Dr. Ejubović je iskazao zahvalnost za imenovanje i pruženu podršku te naglasio da preuzeta dužnost uz veliko povjerenje kolega predstavlja i veliku odgovornost za efikasnost procesa unutar organizacije.

- Čini mi izuzetnu čast sto sam imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u Asocijaciji mladih i stranci SDA uopće. Asocijacija mladih SDA je najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se odgajaju budući politički lideri naše domovine. Mandat koji mi je povjeren shvatam ozbiljno i isti ću iskoristiti maksimalno u svrhu jačanja kadrovskih i svih drugih kapaciteta Asocijacije mladih - kazao je Ejubović.

Halilbegović, novoizabrani izvršni sekretar AM SDA BiH, istakao je:

- Velika čast, zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti dio ovog velikog tima najorganiziranijeg i najbrojnijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. Svoje zadatke koje sam preuzeo obavljati ću sukladno odredbama i vrijednostima stranke na potpuno predan način sa punom odgovornošću i to u interesu svih mladih u Bosni i Hercegovini.

Boškailo je također iskazala zadovoljstvo novom funkcijom.

- Čast i zadovoljstvo dobiti povjerenje omladinske organizacije kao što je Asocijacija mladih SDA BiH. Nadam se da ću svojim radom na poziciji jednog od izvršnih sekretara dati konkretan doprinos njenom jačanju, kao i ostvarivanju osnovnih zadatka Asocijacije, što su briga i zalaganje za bolji položaj mladih u BiH - kazala je Boškailo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.