Počela predsezona

Atkins pozitivno iznenađen, Musa debituje u legendarnoj dvorani?

Objavljeno: 02.10.2018. u 12:43

Protivnik Mrežicama bit će gradski rival New York, a Džanan Musa će, po svemu sudeći, debitovati u poznatom Madison Square Gardenu

Džanan Musa

FOTO: TWITTER

Košarkaški Brooklyn Netsa sutra po lokalnom vremenu igraju prvu utakmicu predsezone, što je u četvrtak u 1.30 sati po centralnom evropskom vremenu.

Protivnik Mrežicama bit će gradski rival New York, a Džanan Musa će, po svemu sudeći, debitovati u poznatom Madison Square Gardenu.

Nakon reprezentativnih obaveza i lakše povrede jedan od najtalentovanijih mladih evropskih košarkaša pod budnim okom trenera Netsa priprema se za svoju "rookie" sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

- Pokazao je da ima kvalitet da dobro igra pick-and-roll - kazao je o Musi Kenny Atkinson, glavni trener Brooklyn Netsa.

- Nisam spreman da ga uvrstim u startnu petorku na mjesto beka šutera, ali mislim da će biti druga ili treća opcija na ovoj poziciji - dodao je Atkinson.

Musin trener nije krio da je oduševljen i pomalo zadivljen Musinom tehnikom.

- Veoma je spretan, spretniji je sa loptom nego što sam to mislio. Vidim ga na poziciji dva ili tri. Ipak, mislim da je "dvica" njegova pozicija - naglasio je trener Brooklyna.

Izvor:   Faktor/Netsdaily.com

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije