open-navfaktor-logo
search
Ohrabrenje
Australija čeka spas, najavili obilne pljuskove
Već danas se očekuju kiše na središnjoj i sjevernoj obali Australije
13.01.2020. u 10:48
get url
text
Australija
Australija

Australski meteorološki zavod objavio je prognozu koja za narednih sedam dana predviđa obilne kiše na gotovo cijelom području Novog Južnog Walesa (NSW).

- Ako se ova prognoza obistini, to će biti kao da su se ostvarile sve naše želje za Božić, rođendane, zaruke, obljetnice, vjenčanja i mature. Prekrižimo prste - napisala je na Twitteru Državna vatrogasna služba.

Već danas se očekuju kiše na središnjoj i sjevernoj obali Australije. Jači pljuskovi predviđeni su za četvrtak kada se na većem dijelu Novog Južnog Walesa očekuju značajne oborine. Na nekim područjima južne obale predviđa se i do 25 mm kiše, piše Daily Mail.

Koliko god da je ta vijest za mnoge ohrabrujuća, meteorolozi ipak upozoravaju da bi ovako obilna kiša mogla uzrokovati klizišta.

- Čeka nas nekoliko dana zaredom pljuskova i grmljavina. To nas naravno sve veseli, ali su s time povezane i neke dodatne opasnosti. Naime, tlo je dosta opustošeno požarima i moguća je pojava klizišta - rekla je meteorolog Gabrielle Woodhouse.

Očekuje se da će kišno razdoblje na nekim područjima Australije trajati sve do subote.

Uprkos tom predahu, temperature će se i dalje kretati oko 30°C.

- Požari nisu gotovi i neće se u potpunosti ugasiti sve do dugotrajnijeg kišnog razdoblja za koje meteorološki ured predviđa tek u kasnijem periodu", rekao je danas premijer Daniel Andrews.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.