open-navfaktor-logo
search
"Mercedesom" u kafanu
Automafijaš poznat po sukobima s policijom uhapšen na Palama
Purković je, između ostalog, poznat po čestim sukobima s policijom, a posljednji takav slučaj dogodio se 19. novembra prošle godine u kafani prekoputa zgrade policije na Palama, kada je policajca gađao flašom
24.06.2019. u 14:45
get url
text

Policija sa Pala uhapsila je 33-godišnjeg Nj. P. iz tog mjesta zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je stari policijski znanac Njegoš Purković, jedan od optuženih kojima se trenutno sudi u Sudu BiH u predmetu "Volan", zbog organizovanog kriminala, odnosno krađa vozila na području Kantona Sarajevo.

Purković je uhapšen nakon što je automobilom "mercedes ML" udario u ulazna vrata ugostiteljskog objekta "Kafanica red & White", koji se nalazi u Zanatskom centru Koran na Palama. Sve se odigralo u subotu, oko 2.30 sati ujutro.

Nakon privođenja u policijsku stanicu Purković je alkotestiran i utvrđeno je da je bio pod dejstvom alkohola.

Policija je o događaju obavijestila dežurnog tužioca, te obavila uviđaj.

Purković je, između ostalog, poznat po čestim sukobima s policijom, a posljednji takav slučaj dogodio se 19. novembra prošle godine u kafani prekoputa zgrade policije na Palama, kada je policajca gađao flašom, nakon čega je uhapšen.

Kada je policijski inspektor pola sata iza ponoći ušao u kafanu, prepoznao ga je i odmah mu počeo dobacivati. Inspektoru je psovao majku i govorio da je "levat", te mu je u jednom trenutku prišao. Potom ga je inspektor odgurnuo od sebe i izašao iz lokala, ne želeći da se sukobljava s Purkovićem. Međutim, Purković nije mislio da je prepirka gotova te je izašao za policajcem noseći pivsku flašu i mobitel. Napolju je inspektora pogodio flašom u grudi, te ga gađao i mobitelom. Inspektor je tada pozvao pojačanje, te je na mjesto događaja ubrzo stiglo nekoliko policajaca koji su brzo savladali Purkovića.

Purković je u decembru 2008. godine tokom racije u lokalu Laverna na Palama pucao na policiju, ispalivši jedan hitac koji, srećom, nije pogodio nijednog od policajaca. Tada je policiji pobjegao kroz prozor toaleta u lokalu.

U oktobru 2009. godine, tokom policijske potjere i razmjene vatre s policajcima MUP-a KS, ranjen je na Vracama u obje noge. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.