SARAJEVO

Automafijaši na Alipašinom Polju ubili policajca, drugi životno ugrožen

Objavljeno: 26.10.2018. u 07:37

Pucnjava se dogodila oko pet sati, kada su automafijaši otvorili rafalnu paljbu na policijsku patrolu koja ih je zatekla u krađi automobila "golf 6" bijele boje

FOTO: J. BRUTUS

U sarajevskom naselju Alipašino Polje rano jutros došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen policajac, dok je drugi teško povrijeđen i ljekari mu se bore za život.

Foto: Jasmin Brutus

Pucnjava se dogodila oko pet sati, kada su automafijaši otvorili rafalnu paljbu na policijsku patrolu koja ih je zatekla u krađi automobila "golf 6" bijele boje.

Prema nezaničnim informacijama, grupe automafijaša pokušale su izvršiti krađe na području Centra, ali su spriječeni u tome, pa su pobjegli prema Republici Srpskoj, dok su drugi ostali u naselju Alipašino Polje, gdje su otvorili vatru na policiju.

Na mjestu događaja nalaze se deseci policajaca, sve smjene su "dignute", a MUP KS je sve raspoložive snage dao u potragu za počiniocima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije