open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Autoputem se vozili na sankama: "Youtuberu" Ždrali i njegovim prijateljima policija oduzela vozila
Sarajevska policija privremeno je oduzela tri vozila koja su učestvovala u nedavnom incidentu na autoputu kod Sarajeva, kada su u javnosti objavljeni snimci na kojima automobil vuče muškarca na sankama. 
31.01.2020. u 10:59
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nastavljajući rad na rasvjetljavanju ovog događaja koji je uznemirio javnost, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su nadležnom Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu uputili zahtjev za izdavanje naredbe o privremenom oduzimanju vozila od svih učesnika prekršaja.

To su, kako su naveli, učinili,  s ciljem zaštite interesa opće sigurnosti i čuvanja života i zdravlja ljudi.

- Sud je to prihvatio , te izdao pismenu naredbu o privremenom oduzimanju vozila, i to: "nissan qashqai" registarskog broja T43-A-168, "mercedes" registarskog broja K30-E-950 i "VW golf" registarskog broja T84-A-457, kao i drugih predmeta korištenih tokom izvršenja prekršaja, odnosno videosnimaka kao dokaznog materijala - naveli su iz MUP-a KS.

Pripadnici Jedinice za saobraćaj su privremeno oduzeli vozila i deponovali ih do donošenja konačnog rješenja u prekršajnim postupcima.

{$galerijaFotografija}

- Tokom narednog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavit će izvršavati zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te se neće tolerisati bilo kakvo neodgovorno i protivpravno ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, pogotovo na način da se takvim ponašanjem dovodi u pitanje normalno odvijanje saobraćaja na ulicama i putevima u Kantonu Sarajevo - naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Iza "genijalne" ideje vožnje sankama na autoputu stoji Dejan Ždrale, "youtuber" iz Sarajeva, koji ovakvim eksperimentima nastoji da šokira javnost i stekne što veću popularnost na internetu.

Ovo nije prvi put Ždrale i njegovi prijatelji imaju posla s policijom zbog svojih videoklipova. 

Naime, u novembru prošle godine građani su policiji prijavili da su dvojica nepoznatih muškaraca otela trećeg, kojeg su ugurali u gepek crnog "BMW-a".

Uslijedila je munjevita akcija policije, koja je nakon kraće potjere zaustavila vozilo i stavila pod kontrolu osobe koje su se u njemu nalazile.

VEZANI TEKST - Akteri "gepekovanja" na Ilidži kažnjeni sa po 200 maraka

Nakon provjera, utvrđeno je da se radi tek o "neslanoj" šali grupe prijatelja.

Dvojici od trojice aktera ove drame uručeni su prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira stvaranjem osjećaja uznemirenosti kod građana. Kažnjeni su sa po 200 KM.

U odnosu na trećeg učesnika događaja, a radi se o "gepekovanom" mladiću, upućen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, budući da se radi o maloljetniku.

ODUZETA VOZILA , Dejan Ždrale
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.