open-navfaktor-logo
search
"Pao" razbojnički dvojac
Avdo i Amina presretali žene po Novom Sarajevu i otimali im torbe, policija ih predala tužiocu
Sarajevska policija predala je Tužilaštvu KS muškarca i djevojku koji su uhapšeni zbog razbojništava i teških krađa počinjenih na naročito drzak ili opasan način.
23.02.2021. u 11:06
get url
text

Njih dvoje se sumnjiče za najmanje četiri krivična djela počinena ranije u naselju Grbavica. Konkretno, terete se da su presretali žene u ovom naselju, od kojih su otimali torbe.

Kako saznajemo, radi se o Avdi B. (1981), rođenom u Priboju a nastanjenom u Sarajevu, te Amini Č. (1988) iz Sarajeva.

VEZANI TEKST - Razbojnici haraju Novim Sarajevom: "Mama, napao me nožem. Oteo mi pare i mobitel"

Pripadnici Treće policijske uprave su u toku kriminalističke obrade nad njih dvoje utvrdili da stoje iza više krivičnih djela počinjenih tokom januara i februara na ulicama Sarajeva.

Oni se sumnjiče da su 21. januara u ulici Porodice Ribar od Š. H. otrgnuli tašnu u kojoj su bili novac i dokumenti. Na teret im se stavlja sličan napad od 17. februara u Zagrebačkoj ulici, gdje su presjekli nožem kaiš na torbi i otrgnuli je sa ramena F. Č., kao i otimanje torbe dva dana kasnije u Grbavičkoj ulici od E. M.
Također, osumnjičeni su i da su 20. februara u ulici Porodice Ribar ukrali torbu od A. R., nakon što su prethodno presjekli skalpelom kaiš na torbi. Nakon ove teške krađe su i uhapšeni.

- Prilikom vršenja krivičnih djela navedene osobe su koristile vozilo "renault megane", vlasništvo V. B. iz Sarajeva. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres tog vozila i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, i to: nož, mobilni telefon i dioptrijske naočale - saopćili su iz MUP-a KS-a, uz navođenje inicijala uhapšenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.