open-navfaktor-logo
search
Tribina u Mostaru
Bajrović: Pozivamo Bećirovića da povuče kandidaturu, ovako samo olakšava Čoviću
U kongresnoj sali hotela Bristol u Mostaru sinoć je održana tribina Građanskog saveza na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za predstojeće Opće izbore u našoj zemlji
15.09.2018. u 10:31
get url
text
Reuf Bajrović i Nihad Čolpa

Prisutne su, između ostalih, pozdravili Reuf Bajrović i Nihad Čolpa, kao i nositeljica liste za Skupštinu HNK-a Hata Bebanić. Bajrović je u izjavi za medije pred početak kazao da je Mostar poseban i važan jer se u ovom gradu i HNK godinama vodi borba pogrešne idiologije i vrijednosti.

- U pitanju su odnosi onih koji se zalažu za dvije škole pod jednim krovom ili za segregaciju i onih koji su za inkluziju i zajednički život. Mi glasno podržavamo inkluziju, jedno društvo i državu. Gradimo mostove, a oni zidove. Mostar je stoga važan. Kažu da smo radikalni, a ja potvrđujem da jesmo – radikalni u borbi za jednakost građana i građansku ideju - rekao je Bajrović.

Osvrnuo se i na najavljeni plan B odnosno pokušaj Dragana Čovića da uđe u Predsjedništvo BiH.

- Smatram da bi Čovićeva pobjeda značila vjerovatni kraj BiH ovakve kakvu imamo danas. Zbog toga, bez obzira na razlike, bez ikakve rezerve podržavamo Željka Komšića. To je najvažnije pitanje ovih izbora. Svi koji to ne vide i ističu kandidate koji nemaju šanse za pobjedu, rade u Čovićevu korist - dodao je Bajrović.

Tvrdi da bi u slučaju pobjede Čovića i Dodika moglo doći do raspada zemlje.

- I to na principu propasti Jugoslavije. Nije se tad niko otcijepio, već je država nestala. A to je njihov plan B. Mi tjeramo svoje ljude da glasaju za Komšića, a pozivamo i Denisa Bećirovića da povuče svoju kandidaturu i da zajedno spriječimo osovinu Dodik – Čović u Predsjedništvu - prokomentarisao je Bajrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.