- Proglašavamo vanrednu situaciju u mjesnim zajednicama: Donja Kola, Rekavice 1, Bronzani Majdan, Stratinska, Potkozarje, Verići, Ljubačevo i  Donja Piskavica. Postoji i dio mjesnih zajednica u kojima još nismo odlučili da proglasimo vanrednu situaciju s obzirom na to da visinski dijelovi nemaju vodu a centralni imaju, ali ćemo o tome raspravljati na novoj sjednici Štaba koju smo zakazali za dva dana – kazao je gradionačelnik Draško Stanivuković.

Mjere koje će stupiti danas na snagu, kako je pojasnio – jesu redukcija vode u pojednim mjesnim zajednicama gdje je to moguće, pojačane kontrole od strane gradskih kontrolnih organa i policije s obzirom na to da se dešavaju problemi i gubici vode na cjevodima, hidrantima i prključcima zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca, te intenzivnije dopremanje vode cisternama kako po pojedinačnim zahtjevima domaćinstava, ali i punjenje postojećih rezervoara kako bi dalje voda mogla da se doprema do potrošača.

-Upućujemo kolektivni apel građanima za racionalizaciju potrošnje vode. Suša je dosta ranije nastupila i potrebno je da se svi solidarišemo. Ono što uspijemo preko dana da akumuliramo vode npr. u rezervoaru Tunjice, sve se u periodu od 19.00 do 22.00 časa potorši jer tada svi krenu da zalijevaju bašte, pune svoje zalihe i slično – kazao je on.

Mjesne zajednice u kojima je proglašena vanredna situacija i koje imaju problem sa vodosnabdijevanjem, kako je naveo – čine deset odsto od ukupnog stanovništva.

-Uvjerni smo da ćemo 90 odsto moći da održavamo stabilnim i bez poteškoća u vodosnabijedavanju, ali moramo svi da se solidarišemo da bi tih 90 odsto došlo na 95 ili 100 odsto naših mogućnosti – poručio je on.