Gradska uprava Grada Banja Luka danas nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos skupa "Pravda za Davida", koji je planiran da se emituje uživo u petak sa Trga Krajine. Odobrenje BN televiziji za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine nije izdato bez ikakvog objašnjenja.

RTV BN je i sada, kao i prethodna dva puta, uredno podnijela zahtjev i uplatila taksu za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine, na kojoj je planirano postavljanje reportažnih kola za direktan prenos sutrašnjeg protesta "Pravde za Davida" od 18 sati.

Trg Krajine je tog dana, navodno u potpunosti, zakupljen od Saveza nezavisnih socijaldemokrata, što je poslužilo Gradskoj upravi Banja Luka kao izgovor da ne izda odobrenje za zauzimanje javne provršine RTV BN.

- Ovakav odnos Gradske uprave Banja Luka prema medijima smatramo direktnim udarom na slobodu medija i njihov nezavisan i nesmetan rad, posebno kada je riječ o izvještavanju sa skupa "Pravde za Davida", za koji postoji ogromno interesovanje javnosti. Također, Gradska uprava ovim pokazuje da slijepo provodi naloge iz vrha SNSD-a, umjesto da vodi računa o interesima građana Banje Luke - objavljeno je na portalu ove televizije.