open-navfaktor-logo
search
SDA i PDA
Banovićani i dalje prkose koroni: Stotine ljudi na čak dva predizborna skupa
U Banovićima je i večeras nastavljena predizborna kampanja, kao da nismo u vremenu pandemije, čiji drugi val još uvijek nije dosegao vrhunac.
28.10.2020. u 21:05
get url
text

I dok ljekari apeliraju, krizni štabovi svih nivoa vlasti u BiH donose mjere, Njemačka i Francuska uvode novi lockdown, jedan mali gradić u BiH, prkosi svemu.

- Lično sam jučer obavijestila inspekciju o predizbornim skupovima. Nemam povratnu informaciju. U ponedjeljak smo se obratili CIK-u, pitali smijemo li zabraniti skupove, a do odgovora proslijedili u formi preporuke. Ukoliko ne odgovore do sutra, ide zabrana. Naglašavam, mi smo upravni organ, nemamo mogućnost kažnjavanja, nažalost - kaže ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

{$galerijaFotografija}

U Banovićima su večeras održana čak dva predizborna skupa sa stotinama prisutnih. SDA je održala skup u mjesnoj zajednici Repnik, na kojem je bilo na stotine prisutnih, gusto zbijenih oko bine. Istina, bilo je nešto više maski, ali o bilo kavim drugim mjerama nema niti govora.

Na drugom mjestu, mjesnoj zajednici Podgorje, skup PDA, ponovo veliki broj prisutnih, vesela atmosfera, a zagrijavanje uz veliko kolo, naravno bez maski.

Podsjećamo, PDA je preksinoć u Omazićima održala veliki skup, a SDA je sinoć u Grivicama uradila isto.

Na Facebook stranici PDA Banovići objavljen je i raspored stranačkih okupljanja, pa tako vidimo da je zajedno s centralnim skupom u centru gradića, planirano još osam predizbornih skupova.

Hoće li se potencijalno opasna praksa u Banovićima nastaviti ili će biti zastavljena od CIK-a ili nižih nivoa vlasti, ostaje da vidimo.

SDA Banovići
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.