Bazar kreativnosti, rezultat zajedničkog rada učenika, nastavnika i roditelja, održan je u prostorijama Osnovne škole Zalik u Mostaru, pred velikim brojem gostiju. Učenici i njihovi nastavnici, potrudili su se da otvarajući vrata škole, ponude najljepše i najukusnije novogodišnje čestitke.

Pored tradicionalnih čestitki, na štandovima su se mogle vidjeti kreativne rukotvorine učenika, a bilo je i štandova sa mnoštvo domaćih slastica koje su učenicima pomogli napraviti roditelji i nastavnici.

Zabavni program obogatili su raznovrsni programi učenika ove škole.Posjetioci su nakon zabavnog dijela programa imali priliku vidjeti bazarsku ponudu na štandovima i uvjeriti se u originalnost i maštovitost učenika. Slane i slatke poslastice, radovi u dekupaž tehnici, nakit, te raznovrsna ponuda bili su vrijedni večerašnje posjete.

Direktor škole Džemal Juklo obratio se posjetiocima i zahvalio na dolasku i podršci aktivnostima u školi. Juklo je naglasio da je Bazar kreativnosti rezultat rada učenika, nastavnika i roditelja i da se zajedničkim snagama može mnogo.

Upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su pratile ovogodišnji Bazar a to su sportska takmičenja za učenike i roditelje.Tako je i ove godine kraj decembra bio prilika da se kolektiv ove škole druži sa roditeljima i učenicima , no u drugačijem ambijentu.

- Bila je ovo prilika da jačamo našu povezanost i poštovanje, zajedničkim aktivnostima, koje opuštaju i vesele, nakon napornog rada tokom godine- naveli su iz Uprave škole.