Potpisan ugovor

BBI i Općina Centar sa 6,2 miliona maraka kreditiraju mala i srednja preduzeća

Objavljeno: 01.08.2019. u 15:21

Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja bit će do 300.000 maraka, a samostalnim preduzetnicima bit će odobravano do 100.000 maraka, uz rokove otplate od 12 do 36 mjeseci, kazao je Bukvić

Nedžad Ajnadić i Amer Bukvić potpisali ugovor

Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) i Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo čime je i zvanično uspostavljena nova finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području općine Centar i za subjekte male privrede koji imaju sjedište na području općine ili su njihovi jedini vlasnici stanovnici općine Centar.

Riječ je o projektu koji privrednicima omogućava da u BBI banci dobiju finansiranja po izuzetno povoljnim uvjetima, u sklopu kojeg će Općina Centar subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od tri posto. 

- Maksimalni iznos pojedinačnog finansiranja bit će do 300.000 maraka, a ukoliko se radi o ulaganju u infrastrukturne objekte od posebnog značaja za Općinu Centar, visina finansiranja može biti i viša. Samostalnim preduzetnicima bit će odobravano do 100.000 maraka, uz rokove otplate od 12 do 36 mjeseci - kazao je Bukvić.

Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu do 6,2 miliona maraka, dok je Općina Centar za subvenciju dijela profitne marže osigurala 100 hiljada maraka, a svi detalji o uvjetima i načinu prijave bit će uskoro objavljeni u Javnom pozivu, navodi se u saopćenju Općine Centar.

-Općina Centar u saradnji s BBI Bankom već treću godinu zaredom na ovaj način želi podržati privredne subjekte koji posluju na području općine Centar, olakšati im poslovanje i povećati nivo zaposlenosti, istakao je Ajnadžić.

 

Izvor:   Press Općine Centar

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije