Društvo novinara BiH

Bečirović će ostati upamćen po specifičnom stilu pisanja

Objavljeno: 14.08.2019. u 12:26

Društvo novinara BiH uputilo je saučešće porodici i kolegama dugogodišnjeg novinara Asafa Bečirovića, koji je preminuo u 60. godini u Sarajevu

Društvo novinara BiH uputilo je saučešće porodici i kolegama dugogodišnjeg novinara Asafa Bečirovića, koji je preminuo u 60. godini u Sarajevu. 

- Bečirović će ostati upamćen po specifičnom stilu pisanja tekstova u novinama Oslobođenje i magazinu Dani. Tekstovi su mu bili zanimljivi, lagani za čitanje, ali uvijek pronicljivi, s jasnom porukom - ističu iz Društva novinara u BiH.

Smrt ga je zatekla na mjestu urednika magazina Start BiH.

Asaf Bečirović kao novinar je gotovo dvije decenije radio u dnevnim novinama Oslobođenje u kojima je dva puta proglašen za najboljeg novinara tog lista i u dnevnom listu Faktor.

Prije rata, bio je novinar u fabričkom listu "Pretis". Tokom agresije bio je pripadnik Armije BiH. Osim po vedrom duhu, čitaoci i kolege će ga, između ostalog, pamtiti i po reportažama i brojnim kolumnama u kojima je na satiričan način kritikovao fenomene tranzicijskog društva. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije