open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Benedi Đukanović negirao da je učestvovao u ubistvu Krunića
Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila ove godine kada je počinjena brutalna likvidacija nedaleko od Krunićeve kuće u mjestu Glamočani kod Laktaša, a predao se 12. juna sarajevskoj policiji, nakon čega je predat MUP-u RS-a
18.06.2019. u 16:38
get url
text

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića, danas je na saslušanju u Tužilaštvu RS, negirao da je učestvovao u ubistvu.

On je danas doveden na saslušanje u ovo tužilaštvo iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice, kako bi bio saslušan o okolnostima krivičnih djela za koja se tereti, a nakon toga je ponovno vraćen u Pritvorski jedinici.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila ove godine kada je počinjena brutalna likvidacija nedaleko od Krunićeve kuće u mjestu Glamočani kod Laktaša, a predao se 12. juna sarajevskoj policiji, nakon čega je predat MUP-u RS.

U petak, 14. juna, u Okružnom sudu Banja Luka se izjasnio o pritvoru koji mu je naknadno potvrđen, a njegovo kretanje, sve od trenutke predaje policiji na Ilidži, praćeno je jakim mjerama bezbjednosti i Đukanović stalno nosi pancirni prsluk. Dobio je branioca po službenoj dužnosti, advokaticu Vesnu Rujević.

Podsjećamo, u razmjeni vatre prilikom ubistva Krunića, ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević, a dva dana kasnije uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Krunićeve firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.