open-navfaktor-logo
search
Zaposlenje za 350 radnika
Benefiti ASA Bolnice: Porodica će u svakom trenutku znati u kojoj je fazi liječenja pacijent
Predstavnici ASA Bolnice danas su organizirali druženje s medijima i obilazak gradilišta, a tom prilikom održana je i prezentacija o inovacijama i benefitima ovog projekta.
17.11.2022. u 13:40
get url
text

Rasim Jusufović, direktor projekta ASA Bolnice, rekao je ovom prilikom da radovi funkcioniraju po planu čemu umnogome doprinosi i lijepo vrijeme.

- Dobro napredujemo u poslu. Zgrada je izgrađena do posljednje etaže, do kraja godine će biti postavljena i fasada. Radimo vrlo opsežne instalacijske radove, kao i one mokre poput malterisanja – kazao je Jusufović.

{$galerijaFotografija}

Novinarima je pokazana i ogledna soba koja će služiti za oporavak pacijenata nakon manjih intervencija.

- Nalazimo se u oglednoj sobi gdje testiramo sve one materijale koje želimo da nabavimo u budućoj bolnici i da je opremimo. Ovo je inače "recovery soba" gdje se pacijenti smještaju nakon nekih laganih i minimalno invazivnih intervencija. Opremljena je najkvalitetnijom opremom njemačkih proizvođača - naveo je Jusufović.

Posebno je istaknut novitet u bh. zdravstvu, a to je sistem komunikacije pacijenta s porodicom uz pomoć kojeg će porodica u svakom trenutku biti upoznata sa stanjem pacijenta.

{$galerijaFotografija}

- Porodica u svakom momentu zna u kojoj fazi procedure, liječenja, tretmana, dijagnostike se nalazi njihov član. U momentu kada pacijent više nije pod anestezijom i smješten je u ovu sobu, na aplikaciji možete vidjeti da možete razgovarati s tom osobom - kazao je Jusufović.

Jusufović je dodao da će biti zaposleno 350 osoba medicinskog i nemedicinskog kadra, naglašavajući kako je od danas otvoren javni poziv za zapošljavanje skoro čitavog osoblja bolnice.

{$galerijaFotografija}

U ASA Bolnici pacijentima će biti ponuđene sve zdravstvene usluge koje nudi sekundarni nivo zdravstvene zaštitet.

- To planiramo oformiti u prvoj fazi koja je 12 mjeseci od danas. U drugoj fazi, vrlo brzo nakon otvaranje, želimo uvesti neke discipline koje ulaze u tercijarnu zdravstvenu zaštitu. To su razne invazivne terapije, neurohirurgija i druge discipline - istakao je Jusufović.

Naveo je kako će kliničko upravljanje ASA Bolnicom voditi Medicinski univerzitet iz Beča koji upravlja i Općom i univerzitetskom bolnicom Beč.

Bolnica će imati 180 bolničkih kreveta na osam spratova, 10 operacionih sala, 12 specijalističkih odjeljenja, a pacijenti će na raspolaganju imati gotovo sve medicinske usluge - od hitne pomoći, porođaja, pa sve do rutinskih, ali i složenih operativnih zahvata. Bolnica će u punom kapacitetu za pacijente biti otvorena u zadnjem kvartalu 2023. godine.

0J4A0733.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.