open-navfaktor-logo
search
Bazen Otoka
Besplatna škola plivanja za novosarajevske osnovce
Općina Novo Sarajevo već desetu godinu realizira projekat škole plivanja, a u program je uključeno osam osnovnih škola, Centar "Vladimir Nazor" i Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje
26.09.2018. u 10:15
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP Olimpijski bazen Otoka Enes Peštek potpisali su Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti za 2018. godinu, a kojom je predviđen nastavak besplatne škole plivanja za novosarajevske osnovce.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je iz budžeta 30.000 maraka.

Načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo već desetu godinu realizira projekat škole plivanja, a u program je uključeno osam osnovnih škola, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor", te Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. 

Kroz realizaciju projekta Škole plivanja, u toku ovih deset godina, prošlo je 6.000 učenika. Dosadašnji rezultati pokazali su veliku zainteresiranost učenika za plivanje, značajno smanjenje broja neplivača u školskoj populaciji, te priliku za promociju plivanja kao zdravog sporta. 

Direktor Enes Peštek zahvalio se Općini Novo Sarajevo na dugogodišnjoj podršci, a posebno što je ova Općina postala primjer, koje su počele slijediti i druge gradske općine u realizaciju projekta škole plivanja za učenike osnovnih škola.

Programom edukacije neplivača su obuhvaćeni učenici od drugog do devetog razreda, a na kraju obuke, bit će organizovan plivački miting svih polaznika, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.