open-navfaktor-logo
search
Prepolovili troškove
BiH i Hrvatska zajedno u projektu rekonstrukcije mosta Brčko - Gunja
Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnove i imenovalo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma sa Vladom Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) - Gunja (RH).
31.03.2022. u 08:26
get url
text
Most Brčko  Gunja
Most Brčko Gunja

Troškove rekonstrukcije mosta Bosna i Hercegovina i Hrvatska snosit će u jednakim dijelovima po 50 posto, odnosno BiH će osigurati oko pet miliona maraka, s obzirom na to da su ukupni troškovi njegove rekonstrukcije, prema do sada raspoloživim podacima, procijenjeni na oko 10 miliona KM. Brčko Distrikt BiH je za izradu projektno-tehničke dokumentacije odobrio 1,6 miliona KM.

Završetkom ovog projekta omogućit će se nesmetani i kontinuirani transport putnika i roba preko ovog mosta. Bosna i Hercegovina će novac za realizaciju ovog projekta osigurati na temelju Odluke o načinu raspodjele sredstava od dozvole za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava, kojom je regulirano da će se 70 posto sredstava usmjeriti na razvoj saobraćaja u BiH, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.