open-navfaktor-logo
search
Poruke
Bijedić: Samo ideja socijaldemokratije može promijeniti stanje u bh. društvu
Ne želimo u programu rada zbrinjavati samo pojedince koji će naći svoja mjesta u parlamentima i skupštinama kantona, a koji ne žele riješiti istinske probleme koje osjećaju svi građani BiH,  naglasio je predsjednik SDBiH Bijedić na Izbornoj konferenciji u Sarajevu
19.01.2020. u 18:07
get url
text
get url
text

Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) Enver Bijedić ocijenio je da samo ideja socijaldemokratije može promijeni stanje u bh. društvu te da je krajnji cilj SDBiH okupljanje svih socijaldemokratskih partija koji će biti protuteža nacionalnim strankama u BiH.  

Bijedić je večeras na Izbornoj konferenciji SDBiH Kantona Sarajevo istakao da situacija u društvu nalaže da se formira socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna i koja neće bježati od odgovornosti.

- Ne želimo u programu rada zbrinjavati samo pojedince koji će naći svoja mjesta u parlamentima i skupštinama kantona, a koji ne žele riješiti istinske probleme koje osjećaju svi građani BiH - naglasio je Bijedić.

{$galerijaFotografija}

Smatra da je lako biti opozicija i kritikovati vlast, a nemati hrabrosti ući u sistem vlasti i pokušati promijeniti nešto.

- Ideja većine iz Socijaldemokratske partije (SDP) iz Tuzlanskog kantona je bila da se usprotivimo pasivnom stanju i zato smo odlučili formirati novu stranku. Već u tom kantonu imamo više od 5.000 članova - istakao je Bijedić.

Također je kazao da su organizirali Gradsku organizaciju SD Zenica te najavio da će naredne sedmice formirati tijela i u Brčko Distriktu.  Predsjednica Inicijativnog odbora KO SDBiH Sarajevo Lejla Tuco kazala je da će nakon Izborne konferencije biti održano i prvo zajedanje tog odbora i biranje članova organa. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.