Bivši generalni sekretar SNSD-a i ministar informisanja u prvoj vladi Milorada Dodika, Rajko Vasić, na svom blogu je napisao u najmanju ruku, zanimljiv komentar u vezi s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i sporazumom koji je potpisao sa liderima SDA i HDZ-a BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, a prema kojem bi u narednih 30 dana trebao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara.

Uz obilje uvodnih i od njega očekivanih ocjena o, kako navodi, neustavnosti Vijeća ministara i njegovih odluka, Vasić se ponajprije osvrnuo na pitanje NATO-i i član 3. Sporazuma trojice stranačkih lidera. 

U svom postu na blogu Rajko Vasić je, pod naslovom "Republika Srpska ne može napredovati odustajanjem i dodikovanom političkom scenom", napisao: 

Dodik se bavi Republikom Srpskom a svi drugi se bave Dodikom.

Ne računajući one mu**klapčine u Esenesdeu, koji ćute, čuče i čekaju šta će uraditi Dodik . J**eš takvu političku scenu.

Kao grom iz sarajevske flašice, odjeknuo je jučer Sporazum. O principima formiranja Vlasti. Kao da je Vijeće ministara Vlast.

Vijeće ministara je jedan neustavni organ, jedna k**a, ne organ, i sve njegove odluke su neustavne.

Ako ikad ustavnost navrati ovdje, to će morati tako da se sankcioniše i kategorizuje.

Saraj Čador je izvojevao još jednu pobjedu nad Srbima i Hrvatima.

Bakir Izetbegović je kupio vrijeme. Što, samo po sebi, nije problem.

Nije ni problem što će pola vremena ostaviti sebi a pola dati Wigemarku. Jer i EU kupuje vrijeme. Oni se nigdje ne žure.

Tri godine Dodikovog mandata, i Tegeltijinog, ako bude sreće, njima ne znače ništa. Problem je u tome što i Republici Srpskoj koristi Vrijeme. Ali ona ga ne može koristiti na ovakav način. Odustajanje nije politika.

Niko nije dobio rat stalnim povlačenjem.Pa ni samostalnost.

Poslije rezervne policije, Dodik je dustao i od nećemo ANP i od vojne neutralnosti. Bez Stranke.

To što se u Članu 3. ne pominje ANP,  MAP ili NATO, to ne znači ništa.

ANP će biti poslan a ulazak u NATO nastavljen.

Jer Član 3. Sporazuma, počinje sa Nastaviti integracijske procese...

Što znači pored EU, još neke. A nema ih još nego NATO.

Dabome. Jastrebovi će na svim stranama da graknu. Podržavaoci i du**sci će da odobravaju. Glupa opozicija će potvrditi svoje ocjene iz prethodnih razreda.

A Saraj Čador će da trlja ruke i čeka sljedeći mandat kada, nada se, neće biti Dodika u Predsjedništvu a, sigurno, Srbina na čelu Vijeća ministara.

I priremati opet Komšića. Pošto Hrvati ne mogu ništa da urade za 14 dana, kad nisu mogli za 14 godina, kako im je sažaljivo poručio Bakir.

Trljaće ruke i EU, Madam koja dovodi k***e NATO Paktu na krevet.

Trljaće ruke i Vučić. Gdje god mogne predstaviće to kao svoj uspjeh u štrojenju Dodika.

Republika Srpska je ozbiljna stvar.

Mora se jasno procijeniti gdje će se stati a gdje skrenuti. Ako staneš, nema više odustajanja.

Dodik ne može da vodi Republiku Srpsku po pjesmi "Stala mlada na potegu pa sve viče neću a na knuma namiguje da se kola kreću".

Tekst koji je objavio na svom blogu možete vidjeti OVDJE.