open-navfaktor-logo
search
Razočarana
Bliska saradnica Draška Stanivukovića prešla u SNSD: Nije mi došao na rođendan, ne javlja se na telefon
Tatjana Berić, doskorašnja bliska saradnica gradonačelnika Banje Luke Draška Stranivukovića (PDP), danas je sazvala pres konferenciju kako bi saopćila da je, razočarana Stanivukovićevim ponašanjem, odlučila da iz PDP-a pređe u SNSD.
14.03.2022. u 13:48
get url
text

Berić je poznata i kao aktivistkinja udruženja koja se zalažu za prava osoba sa invaliditetom, a rekla je danas da je bila među "najglasnijim pristalicama Stanivukovića" i prva na svim njegovim protestima i dešavanjima.

Objasnila je i da je bila kandidat PDP-a za odbornika, a kasnije i za mjesne zajednice i da je "sama iznijela kampanju", a da je zauzvrat tražila "malo poštovanja".

- Od pobjede na Lokalnim izborima, oko gradonačelnika se pojavljuju neki novi ljudi. Pozive dobijam samo kada im je potrebna podrška, a moje razočarenje je sve veće. Slavila sam 8. januara 30. rođendan, na koji je pozvan više puta. Nije se udostojio da dođe ni pet minuta, iako je bio na sto metara od mjesta gdje sam slavila rođendan, a meni bi to mnogo značilo – kazala je Berić.

Rekla je i kako je u februaru imala udes, a da je Stanivuković nije nazvao, a da joj se nije javio na telefon ni kada ga je zvala da ga obavijesti za pobjedu u mjesnoj zajednici.

- Ljudi su vidjeli da ja nemam njegovu podršku i počeli su da me bojkotuju i vidjela sam da tu nemam šta da tražim. Zato sam se odlučila na ovaj potez. Nisam otišla ni preletjela, nego sam odbačena od PDP-a – kazala je Berić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.