open-navfaktor-logo
search
Sačekuša za Ultrase
Blokada autoputa, policija ne dozvoljava prilaz mjestu nereda, MUP intervenirao i na Grbavici
Istovremeno pripadnici MUP-a KS opkolili su grupu navijača Željezničara, koji su zbog suspenzije južne tribine, danas bili smješteni na sjevernoj tribini stadiona Grbavica
25.09.2019. u 22:13
get url
text

Policijski uviđaj u Butilama, nadomak Sarajeva, gdje je došlo do navijačkih nereda još traje. Dio autoputa je blokiran za saobraćaj. Prema nezvaničnim informacijama najmanje jedna osoba je povrijeđena.

Tačnije, zbog navijačkih nereda zatvorena je vijadukt petlja Vlakovo, desna strana, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad. Policija preusmjerava saobraćaj i u ovim momentima se ne može prići mjestu gdje je došlo do nereda. 

{$galerijaFotografija}

Navijački HŠK Zrinjski, prema nezvaničnim informacijama, napadnuti su u sačekuši u Butilama. Zaustavila ih je grupa muškaraca, a za sada nema informacija da li oni pripadaju nekoj suparničkoj navijačkoj skupini. Ultrase, koji su se vraćali sa gostovanju u Tuzli gdje je njihov tim slavio s 3:0, sačekao veći broj osoba naoružan sa palicama, a korištena su i pirotehnička sredstva. Povrijeđeni muškarac, nezvanično, je bio dio skupine koja je napala navijače Zrinjskog. Usljed okršaja oštećen je veći broj vozila.

Istovremeno pripadnici MUP-a KS opkolili su večeras grupu navijača Željezničara, koji su zbog suspenzije južne tribine, bili smješteni na sjevernoj tribini stadiona Grbavica. Na tom stadionu odigrana je utakmica desetog kola Premijer lige BiH, u kojoj je Željo sa visokih 6:0 savladao Zvijezdu 09. Prema nepotvrđenim informacijama, neke od navijaža Željezničara sumnjiči se da su povezani s večerašnjim neredima na autoputu kod Sarajeva te su oni i privedeni.

 

Butile navijači Zrinjskog 25.09.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.