New York

Bombe u kući Clintonovih, Obaminom uredu i redakciji CNN-a

Objavljeno: 24.10.2018. u 16:32

Istražitelji vjeruju da pronađena eksplozivna naprava u domu Clintonovih povezana sa bombom koja je pronađena ispred kuće američkog magnata Georgea Sorosa

Hillary i Bill Clinton

U domu bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Billa Clintona i bivše američke državne sekretarke Hillary Clinton u New Yorku pronađena je eksplozivna naprava.

Neimenovani američki zvaničnik potvrdio je kako je u njujorškom predrgađu Chappaqu, u domu Billa i Hillary Clinton pronađena "funkcionalna eksplozivna naprava".

Zvaničnik je naveo kako istražitelji vjeruju da pronađena eksplozivna naprava u domu Clintonovih povezana s bombom koja je u ponedjeljak pronađena u poštanskom sandučiću ispred kuće poznatog američkog magnata Georgea Sorosa.

 Kako javljaju svjetski mediji, ista naprava stigla je i na adresu Baracka Obame. Također, navode da je i, redakcija CNN-a u New Yorku evakuisana zbog dojave o bombi. 

CNBC javlja i kako su službenici presreli sumnjiv paket koji je trebao stići u Bijelu Kuću. 

U vezi sa ovim slučajevima pokrenute su istrage.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije