open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac se želi revanširati Želji, Plavi u derbiju bez pola tima
Banjalučki Borac samo jednom je ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osjetio gorčinu poraza. Banjalučani su pali na Grbavici 12. augusta. Njihova serija bez izgubljenog meča traje tačno tri mjeseca.
12.11.2023. u 07:44
get url
text

Tim Vinka Marinovića, danas, 12. novembra, ponovo igra protiv Željezničara. Ovoga puta na domaćem terenu i ima ulogu favorita.

Za razliku od prošlog meča dva stara rivala, Željo je promijenio trenera. Nermin Bašić je otišao s klupe, Plavi su u međuvremenu pobijedili Slogu, a sredinom ove sedmice imenovali i novog šefa struke Abdulhakeema Al-Tuwaijrija iz Saudijske Arabije. On ne može sjediti na klupi sve dok se ne preskoče neophodne administrativne prepreke.

U Banjoj Luci će Željo nastupiti bez gotovo pola tima. Povrijeđeni su Amar Drina, Edin Cocalić, Edin Rustemović, Haris Ovčina, a suspendovan je Vahid Selimović. Gosti će biti i bez podrške navijača, s obzirom na to da je navijačkoj grupi Manijaci zabranjen dolazak u Banju Luku.

- Očekujemo tešku utakmicu, igramo protiv prvoplasirane ekipe, igramo u gostima, bit će izazov. Imamo ideju kako igrati protiv njih, idemo s planom i borit ćemo se do kraja - rekao je Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Borac je 20 od ukupno 30 bodova ove sezone osvojio na domaćem terenu. Iz Banje Luke su po bod odnijeli Sarajevo (1:1) i Zrinjski (0:0).

Trener Vinko Marinović vjeruje da će utakmica pokazati da je Borac u dobroj formi.

- Želimo da se revanširamo Željezničaru na porazu koji smo doživjeli u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za finiš polusezone. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača to i ostvariti - istakao je Marinović.

U Borcu sigurno neće biti Nikole Pejovića koji je "pocrvenio" na Koševu u prošlom kolu, a treći akumulirani karton zaradio je Sebastijan Herrera, standardni lijevi bek. Od ranije je problema s povredom imao i Zoran Kvržić, jako bitna karika u sastavu Banjalučana.

Utakmica počinje u 15.15 sati. Na centru će biti Aleksandar Njegomirović. Direktan prijenos je na Areni Sport.

Od 13 sati u Ugljeviku igraju Zvijezda 09 i GOŠK, dok je odgođena utakmica Tuzla City - Široki Brijeg zbog bolesti većeg broja prvotimaca i članova stručnog štaba Širokobriježana.

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti gradski rivali Velež i Zrinjski susretom na stadionu Rođeni (18 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.