open-navfaktor-logo
search
Prvak bez pobjede
Borac u velikoj krizi: Leotar se odbranio u Banjoj Luci
Borac je napadao, Leotar se branio i čekao priliku iz kontre, ali nije dočekao. No, ono što može radovati Trebinjce je da nisu primili ni gol.
25.07.2021. u 22:53
get url
text

Posljednji meč 2. kola Premijer lige BiH završen je bez pobjednika. I bez golova - 0:0. A samo su golovi falili u sjajnoj fudbalskoj predstavi u Banjoj Luci.

U 8. minuti gosti su imali stopostotnu priliku. Istrčali su kontru, ali je Ćetković odbranio pokušaj Paranosa. Mogao je Paranos uposliti saigrače, ali je bio sebičan...

Na drugoj srani odgovorili su Vranješ i Zakarić, ali je golman Perišić u oba navrata spasio svoj gol.

Najbolji priliku u prvom dijelu vidjeli smo pred golom Borca. Pogriješio je Ćosić, a Sekulović nije uspio iskoristiti poklon. Sa nekoliko metara šutirao je pored gola.

Banjalučani su imali inicijativu i u drugom dijelu, ali su ponovo prvi zaprijetili Trebinjci nakon sat igre.

Ristić je snažno šutirao, ali Ćetković brani i spašava gol Banjalučana. Dvije minute kasnije pokušao je Meleg, ali bez promjene rezultata. Stihijski su domaći napadali do kraja meča, ali jednostavno nisu mogli da pronađu put do mreže, pa Leotar u Trebinje zasluženo nosi bod.

Borac je tako i nakon drugog kola PLBiH ostao bez pobjede, s obzirom na to da je u prvom kolu remizirao kod Želje na Grbavici. 

Rezultati

Radnik - Sloboda 1:2
Tuzla City - Željezničar 2:1
Posušje - Sarajevo 0:2
Rudar - Široki Brijeg 1:1
Borac - Leotar 0:0
Zrinjski - Velež (odgođeno)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.