Osumnjičen

Bosanac uhapšen u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu

Objavljeno: 27.06.2019. u 10:21

Kako se navodi, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju

FOTO: Arhiv

Muškarac iz Bosne i Hercegovine uhapšen je u Njemačkoj zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine, javlja AFP. Podsjetimo, 2015. su u Parizu izvedeni veliki teroristički napadi, među kojima i masakr u koncertnoj dvorani Bataclan u kojem je ubijeno više od 150 ljudi. Kako se navodi, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju.

Kancelarija javnog tužioca u Dresdenu objavila je da je uhapšen čovjek koji je možda učestvovao u napadu u Parizu prije četiri godine. Kako pišu njemački mediji, policija je u noći sa 19. na 20. juna 2019. godine uhapsila 39-godišnjeg bosanskog državljanina osumnjičenog da je povezan s terorističkim napadom 13. novembra 2015. godine u Parizu.

Hapšenje je uslijedilo u okviru istrage protiv dvojice bh. državljana kod kojih je u prtljažniku automobila pronađeno 17 ručnih bombi. Njihov "mercedes ML320" je bio parkiran u ulici Bayern, te su uhapšeni za krivično djelo protiv zakona o kontroli ratnog oružja od 20.2.2019. godine.

Evropski nalog za hapšenje izdale su belgijske vlasti zbog sumnje da postoji povezanost sa napadom i masakrom u koncertnoj dvorani Bataclan u Parizu 13.11.2015. godine.

U sklopu opsežnih istraga došlo je do hapšenja osumnjičenog 39-godišnjaka.

Izvor:   Faktor/agencije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije