open-navfaktor-logo
search
Mišljenje trenera
Božičić priznao da Čelik ima problema, Dudić prezadovoljan igrom Veleža
Strateg gostiju Feđa Dudić priznao je da je pobjeda nad Zrinjskim u gradskom derbiju bila itekako motivirajući faktor za njegove fudbalere  
25.10.2019. u 20:28
get url
text

Fudbaleri Čelika u meču 14. kola Premijer lige doživjeli su šesti ovosezonski poraz za koji je zaslužan mostarski Velež.

Mostarci su na Bilinom polju slavili s 0:2, a trener Čelika priznao je da njegov tim ima "određene probleme".

- Potpuno zaslužena pobjeda Veleža. Psihološki nisam uspio da pripremim ekipu, to je najveći problem bio, iako ne umanjujem pobjedu gostiju iz Mostara. Sjajno su odigrali utakmicu. Imamo određene probleme, koje trebamo da riješavamo u našoj kući i sigurno poslije ovoga moramo da neke stvari poredamo - rekao je Božičić, te se osvrnuo na meč narednog kola protiv Željezničara:

- Težak nam je raspored. Naravno da ćemo morati da zbijemo redove i izvučemo što bolji rezultat. Željezničar je favorit u narednoj utakmici, ali mislim da će Čelik iz svega ovoga izaći jači i da ćemo biti bolji u nastavku prvenstva.

Strateg gostiju Feđa Dudić priznao je da je pobjeda nad Zrinjskim u gradskom derbiju bila itekako motivirajući faktor za njegove fudbalere u večerašnjem susretu.

- Pobjeda je zaslužena. Mislim da smo posebno u prvom poluvremenu bili bolji. Realizovali smo šanse i pametno smo odigrali do samog kraja. Čelik je bio dobar, čak su nas bili i pritisnuli, ali nisu nam stvorili šanse. Mi smo najavili da dolazimo po pobjedu, utakmica protiv Zrinjskog nam je dala krila - naglasio je Dudić, čija ekipa u 15. kolu igra meč protiv Slobode.

- Treba nam odmora. Momci su zaslužili čestitke, oduševili su me danas, nismo imali padova 15ak minuta. Protiv Slobode želimo novim pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.