open-navfaktor-logo
search
Prinudni odmor
Bračni par ostao "zarobljen" na Maldivima, zbog COVID-19 se ne mogu vratiti sa medenog mjeseca
Bračni par se našao zarobljen u "vječnom medenom mjesecu" na Maldivima nakon brzog širenja koronavirusa, zbog kojeg su zatvoreni aerodromi u njihovoj državi.
06.04.2020. u 09:41
get url
text
Olivia i Raul De Freitas

Novopečeni mladenci Olivia (27) i Raul De Freitas (28) trebali su samo šest dana provesti u raju u hotelu Cinnamon Velifushi Maldivi, prije nego što su se namjeravali vratiti u Južnu Afriku.

De Freitasi su stigli na Maldive 22. marta i trebali su se vratiti kući sljedeći vikend. Zbog sve većih ograničenja putovanja, par je provjerio sa svojom turističkom agencijom prije nego što su krenuli na svoje putovanje, prenosi The New York Times.

Tada nisu najavljena ograničenja njihove maršrute i njihov agent im je rekao da će svi građani Južne Afrike biti vraćeni kući. Međutim, to se nije dogodilo i par je sada "zaglavljen" na Maldivima.

- Nevjerovatno je što smo dobili ovo dodatno vrijeme - rekla je Olivia za Times, dodajući da su dobili velikodušni popust s uobičajenih 750 dolara po noći.

- Svi kažu da se žele zaglaviti na tropskom otoku, dok se zapravo ne zaglavite. To samo zvuči dobro jer znaš da možeš otići – rekla je Olivia.

Par je objasnio da su četvrtog dana medenog mjeseca dobili informaciju da će svi aerodromi u Južnoj Africi biti zatvoreni do ponoći sljedećeg dana.

Objasnili su u razgovor za Times da su letovi nazad u Južnu Afriku pet sati do Dohe u Kataru, gdje bi čekali tri sata, a zatim devet sati leta do Johannesburga. Ali zbog složenosti napuštanja Malsiva, nisu se uspjeli vratiti kući.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.