Na pitanje da li osuđuje i ustaški režim odgovorila je potvrdno.

- Ja osuđujem bilo koji govor mržnje. Mislim da kardinala Puljića u ovoj zemlji ne treba niko braniti, ako je onakva moralna veličina u situaciji da se mora braniti. Mi smo stotinu puta stali i iza biskupa Komarice - rekla je Bradara za N1. 

- Ja osuđujem sve zločine koji su počinjeni - dodala je ona.

Na pitanje da li je tu i ustaški režim,  kratko je kazala: "Naravno''.

Šta je i koga Bradara zaboravila osuditi ? 

Ratnog zločinca Daria Kordića, koji je osuđen pred Haškim tribunalom na 25 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim civilima u selu Ahmići, kada je ubijeno 116 osoba, među kojima 32 žene i 11 djece.

Ne tako davno, u junu 2014. godine Bradara je s osmjehom i sva ushićena, uz stranačkog šefa Dragana Čovića, te kolege iz HDZ-a priredila svečani doček u Busovači zločincu Kordiću koji je nakon 17 godina izašao iz zatvora u Austriji.

Na fotografiji koja je tada objavljena u medijima, Bradara i Čović su u Kordićevom zagrljaju. 

A njegov zločinački zagrljaj izbjegao je Elvedin Kremo iz Ahmića. 

- Poštovani ratni osuđeniče! Izvinjavam ti se što sam ostao živ, a valjda nisam trebao, po tvojim uzusima. Primi moju ispriku što nisam ubijen tog 16. aprila 1993. godine u Ahmićima, jer da sam ubijen tada onda ti ovo ne bih pisao. Oprosti svim mojim Ahmićanima koji su preživjeli. Izvini što su te rastezali po Haškom sudu, što su te razvlačili i na kraju osudili. Oprosti zbog toga! Ti znaš da si nevin i niko drugi ne mora u to vjerovati.

Ovo je dio iz pisma koje je Elvedin Kermo prije šest godina napisao Kordiću.

Vjerovatno ga Bradara nije upoznala. Kao što uostalom nije upoznala ni ostale preživjele Ahmićane, niti je ikada otišla u Ahmiće da oda počast Kordićevim žrtvama. 

I još nešto jako bitno je zaboravila Bradara. Javno je danas iznijela neistinu da su "sto puta stala u odbranu biskupa Komarice". 

Zato, nije zgoreg podsjetiti je na intervju koji je časni biskup Franjo Komarica prošle godine u decembru dao za BHRT, u kojem očajnički govori o nestanku Hrvata iz entiteta Republika Srpska. 

Za lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, kaže da će biti sudionik nestajanja Hrvata u RS-u, jer ne pokazuje jednako zanimanje za sve Hrvate u BiH.

- On tvrdi da je predstavnik svih Hrvata Bosne i Hercegovine, ako nas ne predstavlja, ako se za nas ne zanima u entitetu Republika Srpska, odnosno njegovo zanimanje rezultira time da nas nema, onda šta radi, kako nas zastupa. Gdje se on očitovao, kada je pitao javno ili sazvao grupu ljudi pa da čujemo malo njegovu priču. Dragan Čović je sigurno svjestan svoga posla, svoje povijesne zadaće, da će biti sudionik nestajanja jednog domicilnog naroda u ovoj zemlji, gdje hrvatski narod nije kao u Švedskoj, Njemačkoj ili Kanadi, došljak, nego smo mi ovdje domicilni. 

I, ako on kaže "mene ne zanima šta se ovdje događalo za vrijeme rata", ni stradanja Hrvata, ni rušenja crkava, ni ubijanja svećenika. Ne želi taj zločin uopće registrirati, niko nije procesuiran radi svega toga ovdje. Ne zanima ga hoće li se vratiti Hrvati, a to je neupitno pravo. I, ako se već pozivamo na taj bajni Dejtonski sporazum i taj Anex 7, šta se to dogodilo? Zašto se godinama Hrvatima uskraćivala i politička i pravna i materijalna pomoć. Kome je onda on predsjednik - upitao je biskup Franjo Komarica.