open-navfaktor-logo
search
Krvavi pohod
Brazil: Maloljetnik pucao u školama, ubijene tri osobe
Najmanje tri osobe su ubijene, a 13 je povrijeđeno u petak nakon što je naoružani napadač pucao u školama na jugoistoku Brazila, piše G1.
26.11.2022. u 09:57
get url
text

Pucnjave su se dogodile u državnoj i privatnoj školi u Aracruzu u državi Espirito Santo.

Naoružani napadač je ušao u državnu školu noseći dva pištolja i ispalio nekoliko hitaca ubivši dvoje nastavnika. Zatim je otišao u privatnu školu i ubio učenika. Prosvjetni radnici su imali 48 i 45 godina. Identitet učenika nije otkriven.

Guverner Espirito Santa Renato Casagrande potvrdio je da su snage sigurnosti privele osumnjičenog. Casagrande je proglasio trodnevnu žalost zbog, kako je opisao, nenadoknadivih gubitaka i rekao da će vlasti nastaviti s istragom.

Novoizabrani predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva rekao je da je ovo tužan događaj. Na društvenoj mreži Twitter napisao je da je solidaran sa porodicama žrtava, opisujući to kao apsurdnu tragediju.

Ubica ima 16 godina i bio je podvrgnut psihijatrijskom liječenju, ali nije poznato da li je koristio lijekove, piše "Metropoles".

Navodno je koristio očev policijski pištolj, nosio je nacistički simbol na jednoj ruci i bio je obučen u vojničku odjeću, objavio je "Metropoles".

Nastava u Aracruzu je obustavljena.

Vlasti vjeruju da je napad bio osmišljen i planiran najmanje dvije godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.