open-navfaktor-logo
search
Nairobi
Britanska premijerka zaplesala sa izviđačima
Britanska premijerka Theresa May po drugi je put pokazala svoje plesačko umijeće tokom boravka u Africi.
31.08.2018. u 22:25
get url
text
Theresa May pleše sa izviđačima u Nairobiju

Nakon što je zaplesala s djecom u Cape Townu, premijerka je sad iskoristila priliku za još plesa u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, piše 24sata.hr.

Ovog puta njezini su pokreti bili usklađeniji i nije izgledala nespretno kao prvi put. Zaplesala je s mladim izviđačima i izgledalo je kao da se dobro zabavlja.
Premijerka je posjetila UN-ov kamp u Nairobiju kako bi pomogla Eriku Solheimu, izvršnom direktoru UN-ovog programa za zaštitu okoliša, pri predstavljanju nove značke za vodiče i izviđače. Dok su 61-godišnja May i Solheim izlazili iz zgrade, izviđači su počeli plesati na muziku koja je svirala. A premijerka je odlučila pridružiti im se.

Nakon toga je zaigrala igru s loptom izrađenom od reciklirane plastike. Njezino plesanje u Africi postalo je hit na internetu. Ljudi su zabavljeni njezinim nespretnim pokretima.

Ipak, postoji i ozbiljna strana ove priče.

- Više od 12 miliona tona plastičnog otpada svake godine završi u našim okeanima. Zagađenje plastičnim otpadom je jedan od najvećih izazova s kojim se danas suočavaju čuvari okoliša. Briga o morima i okeanima širom svijeta zahtijeva globalni angažman - poručila je May iz Nairobija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.