open-navfaktor-logo
search
Pokušaj pljačke
Britanski milioner ubijen ispred hotela u Argentini, napad snimljen nadzornom kamerom
Gibbard je preminuo nakon što je upucan u prsa ispred hotela
16.12.2019. u 09:23
get url
text
Ubistvo u Buenos Airesu
Ubistvo u Buenos Airesu

Četiri osobe su uhapšene u Argentini nakon ubistva britanskog milionera Matthewa Gibbarda, koji je upucan dok se pokušavao odbraniti od pljačkaša.

Četvorka je uhapšena u policijskim akcijama u Buenos Airesu, a uhapšenima se na teret stavlja ubistvo Gibbarda i ranjavanje njegovog posinka Stefana Zonea, koje se dogodilo u subotu. Svi uhapšeni su Argentinci, a sudeći prema informacijama iz lokalne policije, traga se za još osoba venecuelanske nacionalnosti. Policija je također zaplijenila i motocikl za kojeg se vjeruje da je pripadao napadačima.

Sudeći prema pisanju argentinskih medija, jedna od uhapšenih osoba je vlasnik crvenog automobila "ford fiesta", koji je u subotu snimljen prekoputa Faena Hotela u Buenos Airesu, gdje se napad i dogodio.

Gibbard je preminuo nakon što je upucan u prsa ispred hotela. Njegov posinak Stefan Zone (28) je ranjen u nogu, te je prevezen u bolnicu, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

Policija vjeruje da je Gibbard, koji je u Argentinu doputovao povodom praznika, praćen od aerodroma do hotela. Nakon što su im pokušali oteti prtljag, Gibbard i Zone su to odbili, a fizički sukob je prekinut upotrebom vatrenog oružja. Lokalni mediji pišu da je metak pogodio Gibbarda u pluća, a preminuo je ubrzo nakon napada.

Gibbard je bio vlasnik staračkih domova koji su imali godišnji promet od 20 miliona funti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.