Ubjedljiva pobjeda

Britanski premijer Johnson: Neka oporavak počne

Objavljeno: 13.12.2019. u 19:39

Prema izlaznim anketama nakon vanrednih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji Johnsonova Konzervativna stranka odnijela je veliku pobjedu

Premijer Velike Britanije Boris Johnson izjavio je u petak, nakon proglašenja pobjede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, da njegova zemlja odgađa izlazak iz bloka i da želi novo partnerstvo s EU-om, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema izlaznim anketama nakon vanrednih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji Johnsonova Konzervativna stranka odnijela je veliku pobjedu, osvojivši 368 od 650 mjesta u Donjem domu Parlamenta.

Ovakav rasplet će omogućiti Johnsonu da ispuni svoj plan o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije već sljedećeg mjeseca.

Johnson je rekao da je bio u Buckinghamskoj palači i da će formirati novu vladu, dodajući da će se zastupnici u ponedjeljak vratiti u Westminster radi formiranja novog parlamenta.

Kako je kazao, sa novom većinom će ujediniti i ujediniti zemlju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije