open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Brutalno pretukli ženu: Policija objavila detalje pljačke zbog koje traže Derviša Trešnjića
On se sumnjiči da je jučer, zajedno sa još dvije osobe, presreo L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede
07.11.2019. u 10:25
get url
text

Sarajevska policija jutros je objavila da zbog razbojništva počinjenog jučer na Dobrinji tragaju za Dervišem Trenjićem (30) iz Bosanske Gradiške.

On se sumnjiči da je jučer, zajedno sa još dvije osobe, presreo L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, tačnije fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

Policija je identifikovala da je jedan od razbojnika Trešnjić, dok identitet druge dvojice zasad nije poznat. Trešnjić, kako su naveli, nema izdatih ličnih dokumenata, niti prijavljeno stalno mjesto prebivališta u Bosni i Hercegovini, a sklon je i lažnom predstavljanju.

- Molimo građane ukoliko posjeduju informacije o kretanju ili boravku pomenutog lica da o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122 odnosno najbližu policijsku stanicu - saopćeno je iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.