open-navfaktor-logo
search
FTV i društvene mreže
Čampara uvjerava fanove i Novalićevog savjetnika da ne prelazi u NiP, pomažu mu Čengić i Mustafić
Burna noć na FTV-u i društvenim mrežama je iza nas. 
06.05.2020. u 09:52
get url
text

Dok je trajala emisija "Odgovorite ljudima" na FTV savjetnik premijera Fadila Novalića Zoran Blagojević na svom je privatnom Twitter nalogu napisao: 

- Večeras na FTV 2 člana NIP i 2 SBB. 

Naime, na FTV-u su gostovali Elmedin Konaković, kantonalni zatupnik i delegat u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, Sanela Prašović Gadžo, federalna zastupnica, i Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH. 

VEZANI TEKST - Sve je bilo mirno dok se moralisalo o Solaku, a onda je na FTV-u "proključalo": "Aljoša, Vi idete u NiP?"

O tome ko za koju stranklu "igra" je prokomentirala i Prašović Gadžo. 

Kako su Konaković i Čampara tokom emisije bili saglasni o svemu, a očito ta bliskost nije prošla nezapaženo ni proteklih mjeseci, Prašović Gadžo je primijetila:

- Vidim, vas dvojica zajedno nastupate. Vi (Čampara), vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će NiP u SDA?

U samoj emisiji Čampara na takvo što nije odgovarao, ali se kasnije obračunavao na Facebooku sa Blagojevićem uz niz primjedbi lične prirode te naveo da ostaje u SDA. Napomene radi, Blagojević je prije nekoliko mjeseci postao formalno član SDA, a bio je dugogodišnji SDP-ovac i jedan od bližih saradnika Zlatka Lagumdžije iz vremena kad je on bio na čelu SDP-a. 

- Ne bi bilo loše ni da za početak promijeni profilnu sliku uslikanu ispred banera SDP-a, ne zbog toga gdje sada radi, već zbog negodovanja funkcionera i članova SDP-a koji ne vole da ih ova slika sjeća na mračni period ove stranke kada je on tu kao savjetovao nešto - napisao je Čampara. 

Zbunjeni funkcioneri koji negoduju su valjda - Irfan Čengić. On je reagirao na Twitteru. 

 

Od Blagojevića je Čamparu branio i reditelj Dino Mustafić, jedan od osnivača Naše stranke, prekaljeni i neumorni kritičar apsolutno svega što dolazi iz SDA. 

Čampara je, između ostalog, na Facebooku napisao:  

- I na kraju moram ga razočarat i reći da ne mislim napuštati SDA jer imam još jako puno nedovršenog posla tu. U njegovom maniru je sigurno stvari ostavljati polovične i nedorečene, no u mom nije.

Cijeli njegov post možete vidjeti ispod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.