Sud BiH

Cariniku godina zatvora zbog 60 eura mita

Objavljeno: 28.09.2018. u 14:49

Omogućio prijevoz polovnih stvari

FOTO: ILUSTRACIJA

Emir Tatarević, uposlenik Uprave za indirektno oporezivanje BiH iz Bosanske Krupe, osuđen je pravomoćno na godinu zatvora zbog primanja mita od 60 eura.

Ovom odlukom, koju je donijelo Apelaciono vijeće Suda BiH, potvrđena je prvostepena presuda ranije izrečena Tatareviću, a žalba advokata optuženog je odbijena.

Istom odlukom od osuđenog  je oduzeta imovinska korist pribavljena izvšenjem krivičnog djela odnosno novčani iznos u visini od 60 eura.

Tatarević je 15. februara na MGP Gradina, općina Bosanska Gradiška, u svojstvu carinika, zahtijevao i primio novac da, u okviru svojih ovlasti, izvrši radnju koju ne bi smio izvršiti.

Prilikom ulaska u carinsko područje od određene osobe je primio iznos od 60 eura, a kako bi mu omogućio prijevoz polovnih stvari uključujući, između ostalog, uvoz polovnih automobilskih guma, što je zabranjeno uvoziti u BiH i što je suprotno važećim zakonskim propisima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije