open-navfaktor-logo
search
Zimska sezona
Centrotrans uz novogodišnje popuste nudi i prijevoz na Bjelašnicu i Vlašić
Autobusi kompanije Centrotrans će tokom zimske sezone saobraćati prema bosanskohercegovačkim planinama Bjelašnici i Vlašiću.
30.12.2020. u 09:22
get url
text

Autobuska linija za Bjelašnicu će od 02.1.2021. godine saobraćati svakim danom u 08.30 sati od Vijećnice, a predviđena su zaustavljanja na svim stanicama duž glavne gradske saobraćajnice. Povratak sa Bjelašnice organizovan je u 16 sati. 

Cijena karte za odrasle osobe u jednom pravcu je 5 KM, a povratna karta iznosi 7 KM, dok je za djecu jednosmjerna karta 3 KM, a povratna 5 KM.

Novost koja je uvedena ove godine je i prijevoz na samoj Bjelašnici. Naime, autobusi će prevoziti putnike od hotela Bjelašnica do parkinga Babin do (žičara) na svakih 15-30 minuta. Prijevoz će biti kontinuiran tokom cjelodnevnog boravka na planini i cijena karte iznosi 1 KM.

Autobus za Vlašić saobraća subotom i nedjeljom sa autobuske stanice Sarajevo sa polaskom u 7.30 sati, a usputna stajališta su Vogošća, Visoko, Kakanj i Babanovac sa povratkom u 16 sati sa Vlašića.

Također, povodom novogodišnjih praznika Centrotrans je za putnike pripremio popust od 15 posto na cijenu karte u vozilima javnog prijevoza na području Kantona Sarajevo. Popust mogu ostvariti svi korisnici CentroCard dopunske i E-karte do 03.1.2021. godine. Popust se odnosi na svako plaćanje karte u Centrotrans vozilima dopunskom ili E-kartom.

- Nadamo se da će naredna, 2021. godina biti bolja od prethodne, da ćemo živjeti u ljepšem i sigurnijem ambijentu, a naši putnici i u narednom periodu mogu očekivati brojne pogodnosti. Sretne novogodišnje praznike želi vam vaš Centrotrans - poručili su iz ove kompanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.