Obraćajući se australijskim investitorima na konferenciji Sohn Hearts and Minds u petak, Munger (97) je podvukao nategnute procjene kvalitetnih kompanija koje kotiraju na berzi i ponovio svoje sumnje prema kriptovalutama kao što je Bitcoin, prenosi Blic.

Munger, desna ruka Buffeta, rekao je da je investicijsko okruženje malo ekstremnije od onoga što je vidio u svom decenijama dugom iskustvu, i podržao je pokušaje Kine da suzbije nešto od izobilja koje donosi kapitalizam.

- Mislim da je dot com bum bio luđi u smislu vrednovanja čak i od onoga što imamo sada. Ali sve u svemu, ovo doba smatram još luđim od dot com ere – rekao je Munger.

U širokoj diskusiji sa dr. Markom Nelsonom iz hedž fonda Caledonia, Munger je rekao da neće učestvovati u "ludom" bumu kriptovaluta, i oštro je kritikovao promotere kriptovaluta.

– Nikada neću kupiti kriptovalutu. Volio bih da nikada nisu izmišljene. Moja zemlja, civilizacija engleskog govornog područja, donijela je pogrešnu odluku. Jednostavno ne mogu podnijeti učešće u ovim ludim bumovima, na ovaj ili onaj način. Čini se da radi, svi žele da učestvuju u toj trci, ali ja imam drugačiji stav. Želim da zaradim novac prodajući ljudima stvari koje su dobre za njih, a ne stvari koje su loše za njih. Vjerujte mi, ljudi koji kreiraju kriptovalute ne razmišljaju o klijentima, oni misle samo o sebi - tvrdi Munger.